Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové na tymiánu s česnekem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 64 minut

Vepřové na tymiánu s česnekem - postup přípravy

Připravte si vepřové na tymiánu, aromatické a chutné jídlo, které nádherně provoní vaši domácnost. Recept, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, je snadný a rychlý.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřové maso nakrájejte na nudličky a odložte ho bokem. Na plátky nakrájejte česnek a nadrobno cibuli. Na pánvi rozehřejte olej a zprudka na něm osmažte maso – potrvá to přibližně 4 minuty.

2. KROK

K masu přilijte vodu s bujónem, přidejte česnek s cibulí a ingredience zamíchejte. Směs ochuťte tymiánem a přikryjte pokličkou. Na mírném ohni duste pokrm pod pokličkou 1 hodinu.

Tip: Místo vody a bujónu můžete použít klasický vývar.

3. KROK

Poté směs dochuťte solí, sójovou omáčkou, ingredience znovu zamíchejte a hotové vepřové na tymiánu servírujte s bramborovou kaší. 

Poznámka: Kaši můžete ozdobit nasekanou petrželkou. Místo kaše můžete servírovat také hranolky nebo rýži.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů