Vepřové plátky na hořčici s drceným kmínem - postup přípravy
Inspirujte se rychlým a jednoduchým receptem na křehké vepřové plátky na hořčici podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Oběd připravíte za necelou hodinu.
Ingredience
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Použité plátky vepřového masa nakrojte po krajích, aby se při smažení nekroutilo. Maso přikryjte sáčkem a vyklepejte ho.
Poznámka: Klepání přes sáček zabrání poškození masa a odstřikování šťávy po okolí.
Vepřové plátky z obou stran osolte, opepřete, potřete 4 lžícemi hořčice a obalte v mouce. Na pánvi rozehřejte olej a plátky masa na něm smažte z každé strany 2 minuty.
Maso z pánve vyndejte a na výpeku orestujte cibuli, kterou smažte 3 minuty, do hněda, poté ji zasypte moukou a smažte další minutu. K cibuli přidejte lžíci hořčice, zamíchejte, přilijte vývar a vše ochuťte drceným kmínem. Plátky masa poté do vývaru vložte a vařte je pod pokličkou přibližně 45 minut, do měkka.
Tip: Vepřové plátky na hořčici podávejte s uvařenými těstovinami zdobenými petrželkou nebo s jinou oblíbenou přílohou. K jídlu se skvěle hodí také rýže.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem