Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové plátky na hořčici s drceným kmínem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 52 minut

Vepřové plátky na hořčici s drceným kmínem - postup přípravy

Inspirujte se rychlým a jednoduchým receptem na křehké vepřové plátky na hořčici podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Oběd připravíte za necelou hodinu.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Použité plátky vepřového masa nakrojte po krajích, aby se při smažení nekroutilo. Maso přikryjte sáčkem a vyklepejte ho. 

Poznámka: Klepání přes sáček zabrání poškození masa a odstřikování šťávy po okolí. 

2. KROK

Vepřové plátky z obou stran osolte, opepřete, potřete 4 lžícemi hořčice a obalte v mouce. Na pánvi rozehřejte olej a plátky masa na něm smažte z každé strany 2 minuty. 

3. KROK

Maso z pánve vyndejte a na výpeku orestujte cibuli, kterou smažte 3 minuty, do hněda, poté ji zasypte moukou a smažte další minutu. K cibuli přidejte lžíci hořčice, zamíchejte, přilijte vývar a vše ochuťte drceným kmínem. Plátky masa poté do vývaru vložte a vařte je pod pokličkou přibližně 45 minut, do měkka. 

4. KROK

Tip: Vepřové plátky na hořčici podávejte s uvařenými těstovinami zdobenými petrželkou  nebo s jinou oblíbenou přílohou. K jídlu se skvěle hodí také rýže.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů