Vepřové plátky v sýrové omáčce - postup přípravy
Vepřové plátky v sýrové omáčce jsou velmi lahodné a luxusně vyhlížející, byť jsou na přípravu snadné. Vyzkoušejte tento osvědčený recept, o který se s námi podělila paní Ilona Šimůnková.
Ingredience
Vepřové maso nakrájejte na plátky a mírně je rozklepejte. Po obou stranách je posypejte solí, pepřem a případně dalším oblíbeným kořením, jako je třeba koření na maso, na krkovičku atd.
Nakrájejte nahrubo cibuli a nechte ji zpěnit v pekáči na troše rostlinného oleje. Přidejte plátky masa, které zprudka po obou stranách opečte a odstavte je z ohně.
Sýr nastrouhejte nahrubo a smíchejte ho se smetanou, solí, pepřem a grilovacím kořením. Přidejte nadrobno nasekanou petrželku a vše dobře promíchejte. Tuto směs nalijte do pekáče na opečené maso.
Pekáč vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a nechte maso péct, dokud zcela nezměkne. Podle potřeby můžete maso podlít trochou vody. Po upečení maso ihned servírujte přelité sýrovou omáčkou a doplněné těstovinami nebo bramborovými hranolky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.