Vepřové řízky v cibulové peřince - postup přípravy
Vepřové řízky jsou oblíbená česká klasika, někdy už ale mohou působit tak trochu ohraně. Zkuste jim dodat nový rozměr a zapečte je v troubě ve speciální cibulové peřince podle receptu od paní Diany Berkyové.
Ingredience
Vepřové plátky mírně naklepejte, z obou stran je osolte a opepřete a po obou stranách je dozlatova opečte v pánvi s trochou rozpáleného slunečnicového oleje.
Cibuli očistěte a nakrájejte ji na kolečka. Pekáček vymažte olejem a vyskládejte do něj polovinu cibulových kroužků. Na ně položte opečené vepřové plátky a ty zasypejte zbylou cibulí. Vrstvu cibule poklaďte plátky sýra, vložte pekáč do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a pečte řízky dozlatova, což bude trvat okolo 20 minut.
Hotové řízky v cibulové peřince podávejte spolu s vařeným bramborem, kaší či s bramborovými hranolky.