Vepřové srdce na slanině s rýží - postup přípravy
Vepřové srdce na slanině je šťavnaté a chuťově výrazné. Jednoduchý recept paní Petry Pospíchalové vám umožní připravit voňavý pokrm, který překvapí vaše chuťové buňky.
Na maso
Na zahuštění
Příloha
Vepřové srdce očistěte a nakrájejte na kousky. Na rozpáleném oleji v hrnci smažte nadrobno nakrájenou cibuli 3–4 minuty, do hněda. Poté k ní přidejte nakrájený špek a vše smažte další 1 minutu.
Následně do směsi přidejte nadrobno nakrájený česnek a přidejte maso. Směs osolte, opepřete, ochuťte mletým kmínem a mletým novým kořením. Ingredience zamíchejte a podlijte vodou.
Pokrm duste na mírném ohni, pod pokličkou, přibližně 90 minut, do změknutí. Vepřové srdce na slanině poté servírujte s uvařenou rýží.
Poznámka: Rýži vařte 15 minut v osolené vodě nebo v rýžovaru dle návodu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.