Vláčná bublanina s třešněmi bez mouky - postup přípravy
Pokud hledáte perfektní dezert na víkend, vyzkoušejte recept na tuto vláčnou a zdravou bublaninu, po které nepřiberete ani gram. Upéct ji můžete s třešněmi, jahodami nebo jiným oblíbeným ovocem.
Ingredience
Do mísy rozklepněte vejce, přidejte do nich špetku soli a vyšlehejte je do nadýchané pěny. Následně do směsi vlijte mléko a vše společně promíchejte.
Do mixéru nasypte ovesné vločky a rozmixujte je najemno. Následně je přesypte do mísy a vejci. Poté do směsi přidejte sladidlo dle chuti a jedlou sodu.
Vše velmi pečlivě promíchejte a směs vlijte do pekáče nebo vyššího plechu. Poté do těsta naskládejte vypeckované třešně.
Plech nebo pekáč vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a bublaninu pečte přibližně 35–40 minut nebo dokud nezezlátne.
Bublaninu vyjměte z trouby a nechte ji zcela vychladnout a následně ji nakrájejte na kousky. Poté je můžete lehce posypat moučkovým sladidlem a servírujte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Domácí vaření