Vláčná jogurtová bábovka s tvarohovou náplní - postup přípravy
Bábovka je právem jedním z nejoblíbenějších českých moučníků. Pokud chcete vyzkoušet její novou variantu, sáhněte po receptu, o který se s námi podělila paní Aneta Mühlhandlová – vznikl, když jí zbyla trocha tvarohové náplně.
Na těsto
Na náplň
Nejprve si připravte tvarohovou náplň. Pokud ji ale nechcete použít, můžete ji vynechat. Do tvarohu dejte žloutek, vanilkový cukr, cukr podle chuti a trochu strouhanky na zahuštění. Pak přidejte lžíci kakaa (můžete i méně) a vše promíchejte.
Do mísy na těsto dejte vejce a vyšlehejte je s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidejte mouku s práškem do pečiva a poté jogurt a olej. Vymíchejte hladké těsto.
Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypejte moukou. Nalijte do ní polovinu těsta, pak na ni rovnoměrně rozložte tvarohovou náplň a poté zalijte zbytkem těsta. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte zhruba 50 minut. Zdali je bábovka upečená, vyzkoušejte špejlí.
Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.