Vláčný kynutý knedlík vařený v páře - postup přípravy
Hledáte-li jednoduchý recept na přílohu, připravte si kynutý knedlík podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Postup je rychlý a zvládnou ho i začínající kuchaři.
Ingredience
V mléce rozmíchejte čerstvé droždí a směs nechte kvasit přibližně 3 minuty. V jiné míse smíchejte oba druhy mouky s cukrem a solí.
V míse od robota smíchejte suchou směs s kváskem, vejcem a pomocí robota uhněťte těsto, které následně přendejte do jiné mísy, přikryjte ho utěrkou a nechte jej 1 hodinu kynout na teplém místě.
Po této době z těsta vytvořte válec, který vařte v páře po dobu 20 minut tak, jak je ukázáno ve videu níže.
Po uvaření povrch knedlíku propíchejte, aby z něj odešla pára a potřete ho trochou oleje.
Poznámka: Knedlík je nutné potřít, aby jeho povrch neoschl a knedlík nepopraskal.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou