Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vláčný velikonoční beránek s vanilkou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Vláčný velikonoční beránek s vanilkou - postup přípravy

Provoňte o Velikonocích svůj domov jedinečným vláčným velikonočním beránkem s nadýchanou strukturou a jemnou chutí. Ozdobí váš stůl a potěší všechny vaše blízké.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Do formy

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Změklé máslo šlehejte 2–3 minuty. Jakmile získá nadýchanou strukturu, vešlehejte do něj vanilkový i klasický cukr. Do směsi přidejte vejce, jedno po druhém a poté pomerančovou kůru.

2. KROK

Směs šlehejte další minutu a poté do ní vešlehejte prosetou směs mouky, soli a kypřicího prášku do pečiva, střídavě s mlékem.

Tip: Suché ingredience s mlékem přidejte v několika dávkách. 

3. KROK

Těsto vlijte do formy na beránka, vymazané olejem a vysypané moukou a pečte ho v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 50–60 minut. 

Poznámka: Beránka servírujte posypaného moučkovým cukrem.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů