Vláčný velikonoční beránek s vanilkou - postup přípravy
Provoňte o Velikonocích svůj domov jedinečným vláčným velikonočním beránkem s nadýchanou strukturou a jemnou chutí. Ozdobí váš stůl a potěší všechny vaše blízké.
Těsto
Do formy
Změklé máslo šlehejte 2–3 minuty. Jakmile získá nadýchanou strukturu, vešlehejte do něj vanilkový i klasický cukr. Do směsi přidejte vejce, jedno po druhém a poté pomerančovou kůru.
Směs šlehejte další minutu a poté do ní vešlehejte prosetou směs mouky, soli a kypřicího prášku do pečiva, střídavě s mlékem.
Tip: Suché ingredience s mlékem přidejte v několika dávkách.
Těsto vlijte do formy na beránka, vymazané olejem a vysypané moukou a pečte ho v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 50–60 minut.
Poznámka: Beránka servírujte posypaného moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Коллекция Рецептов
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.