Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vrstvený koláč s tvarohem a jablky

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Vrstvený koláč s tvarohem a jablky - postup přípravy

Skvělý koláč nejen ke kávě můžete upéci ze dvou těst, vrstvy tvarohu a jablek či jiného druhu ovoce. Svůj oblíbený recept nám poskytla paní Vladimíra Bosáková.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Spodní těsto

Tvarohová vrstva

Jablečná vrstva

Vrchní těsto

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Dejte do mísy hladkou mouku, moučkový cukr, Heru, vejce, studenou vodu, kakao a kypřicí prášek do pečiva. Vypracujte těsto. Vymažte plech či formu, případně ji vyložte pečicím papírem. Za pomoci rukou namočených ve vodě těsto volně rozprostřete po dně.

2. KROK

Z měkkého tvarohu, mléka a moučkového cukru vymíchejte tvarohovou náplň a nalijte ji na těsto ve formě. Pak oloupejte jablka, zbavte je jádřince a buď je nakrájejte na malé kousky, nebo nastrouhejte na hrubém struhadle.

3. KROK

Dejte jablka na tvaroh a posypejte je cukrem podle chuti a skořicí. Můžete však použít i jiné ovoce, dobrá je na kousky nakrájená rebarbora nebo rybíz.

4. KROK

Vyšlehejte vejce s cukrem a olejem, přidejte polohrubou mouku, prášek do pečiva a horkou vodu. Vymíchejte těsto a nalijte ho na ovoce. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte koláč, dokud nebude hotový. Jestli je dostatečně propečený, ověřte špejlí.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů