Výtečná domácí zmrzlina s příchutí vanilky - postup přípravy
K letnímu období patří zmrzlinové osvěžení. Dejte tedy vale kupovaným produktům a zkuste si připravit vlastní mraženou dobrotu s příchutí vanilky. Stačí vám k tomu jen pár běžně dostupných surovin.
Ingredience
Začněte tím, že si ve středně velkém hrnci propojíte pomocí metličky vaječné žloutky spolu s krupicovým cukrem, vanilkovým cukrem a mlékem. Poté vše dejte na sporák a provařte na mírnějším plamenu.
Také směs pravidelně míchejte, aby se nepřipálila. Ve výsledku byste měli docílit hustější konzistence. Pudink nakonec přelijte do mísy, překryjte potravinovou fólií a nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
Dále si v menší míse vyšlehejte do tuhého krému tučnou smetanu.
Do té následně po částech zakomponujte pomocí ručního mixéru připravený vanilkový pudink.
Hotovou směs navrstvěte do plastové misky, uzavřete poklopem či překryjte potravinovou fólií a dejte do mrazáku zatuhnout minimálně na hodinu (lépe přes noc).
Nakonec domácí zmrzlinu s příchutí vanilky konzumujte buď samotnou, anebo ve zmrzlinovém poháru s ovocem, sušenkou a čokoládovou polevou.
Přejeme vám dobrou chuť.
Vanilkovou zmrzlinu domácí výroby můžete kromě jiného ochutit nejrůznějšími dalšími surovinami. Fenomenální stracciatellu vyrobíte tak, že do zmrzliny nasypete hoblinky hořké čokolády. Možné je mraženou směs dochutit i kakaovým práškem anebo tekutým karamelem a nadrcenými vlašskými oříšky. Skvělá bude i kokosová zmrzlina, které docílíte vsypáním strouhaného kokosu.