Výtečné bagety s mrkvovou pomazánkou - postup přípravy
Skvělé jídlo hotové za deset minut. Vsadíme se, že takto chutnou bagetu s pomazánkou jste ještě nikdy nejedli. Připravte si je k snídani nebo k svačině, potřebovat budete jen pár základních ingrediencí.
Ingredience
Nejprve uvařte jedno vajíčko natvrdo. Vezměte čerstvou bagetu a nakrájejte ji na přibližně stejně tenké plátky. Na rozpálené pánvi rozpusťte větší kousek másla a na mírném ohni smažte kousky bagety z obou stran dozlatova, nesmí se ale připálit. Po osmažení je sejměte z pánve a pánev vyčistěte, případně si vezměte novou.
Cibuli nakrájejte na malé kostičky. Na slunečnicovém oleji osmažte cibulku, aby zesklovatěla. Mrkev nastrouhejte na hrubším struhadle. Přidejte ji do pánve k cibuli a promíchejte. Cibulovo-mrkvovou směs odložte do misky, přidejte k ní sůl a pepř podle chuti a opět dobře promíchejte. Koření raději přidejte zpočátku méně, později můžete pomazánku dochutit.
Struhadlo dobře potřete slunečnicovým olejem a nastrouhejte na něm sýr feta. Olej způsobí, že se sýr nebude tolik ulpívat na struhadle. Pokud nemáte sýr feta, můžete použít i balkánský sýr. Poté nastrouhejte i uvařené vejce. Vejce i sýr přidejte k mrkvi s cibulí, přisypte mletou papriku a mixérem vše rozmixujte do hladké pomazánky. Pak vezměte opečenou bagetu a pomazánkou namažte jednotlivé kousky.
Pokud budete připravovat víc baget najednou, upravte množství ingrediencí podle potřeby. Tato svačinka je nejen velmi chutná, ale také zdravá a s radostí si na ní pochutnají i děti. Hotové bagetky můžete ještě ozdobit rozkrojeným cherry rajčátkem, čerstvou bazalkou nebo plátkem tvrdého sýra. Tuto báječnou pomazánku můžete použít i na slavnostní chlebíčky nebo na opečený celozrnný chléb.