Zajímavé tyčinky, které se skvěle hodí jako příloha i na chuť - postup přípravy
Domácí cibulové tyčinky jsou dokonale křupavé zvenku a nádherně měkké a jemné uvnitř. Díky tomu jsou dokonalou přílohou k masu, ale vychutnáte si je i samotné nebo s pikantní omáčkou. Vyzkoušejte a garantujeme, že budete spokojeni.
Ingredience
Do větší mísy si připravte kefír. Přidejte do něj prášek do pečiva, promíchejte a nechte 5 minut odpočívat. Poté přidejte vejce, sůl a znovu důkladně promíchejte. Až budete mít tuto směs připravenou, můžete pomalu a postupně přidávat mouku. Následně vypracujte těsto. Musí být hladké, homogenní a jemné.
Nyní si nakrájejte zelenou cibulku, petrželku a kopr. Přidejte vše do těsta a promíchejte, dokud se zelené přísady nezapracují do těsta. Pracovní plochu bohatě posypte moukou a vypracujte měkké a pružné těsto, ze kterého následně budete dělat tyčinky.
Těsto zakryjte potravinářskou fólií nebo kuchyňskou utěrkou a nechte 5-10 minut odpočívat. Poté můžete válečkem vyválet z těsta placku o tloušťce asi 5 mm. Těsto nakrájejte nožem na proužky široké asi 1-1,5 cm. Jakmile je budete mít takto připravené, můžete si vzít pánev a připravit nějaký tuk, na kterém budete smažit. Po usmažení budou mít nádherně křupavou krustu a přitom uvnitř budou jemné, nadýchané a velmi měkké.
Na pánvi rozehřejte olej (nebo jiný tuk) a nakrájené tyčinky smažte ze všech stran dozlatova. Až budou hotové, rozložte je na papírové ubrousky, aby nasály veškerý přebytečný tuk. Poté je můžete přendat na talíř. Tyto tyčinky jsou vynikající i samotné, ale mnohem víc si je vychutnáte k dobré pikantní omáčce, s tatarskou omáčkou nebo jiným dipem. Zároveň je ale můžete použít i jako netradiční přílohu k masu. Přejeme dobrou chuť!