Zamilovaná valentýnská omeleta s párkem - postup přípravy
Svátek zamilovaných si žádá nevšední snídani, která poukáže na nejniternější city, protože láska jednoznačně prochází žaludkem. Z obyčejných vajíček, párků a paprik lze připravit výtečné jídlo. Budete se divit, ale stačí málo a vznikne dokonalý výtvor.
Ingredience
Snídaně v den svátku zamilovaných si žádá něco lepšího než jen krajíc namazaný máslem a plátek šunky či sýra nebo jen tradiční smažená vajíčka s chlebem. Omyjte papriky a pomocí nože je rozpulte, odstraňte stopky a očistěte od vnitřních částí a semínek. Nakrájejte na tenké proužky a posléze na drobné kostičky. Všechny nakrájené papriky vložte do připravené velké misky. K paprikám rozklepněte dvě čerstvá vajíčka, osolte a opepřete.
Pomocí kovové metličky vymíchejte vaječnou směs, aby se chutě dokonale promísily. Nyní si připravte další dvě mističky a u třetího vajíčka oddělte bílek od žloutku. Bílek přidejte do misky s rozšlehanými vajíčky a paprikami.
Párky omyjte, případně zbavte obalu, a rozkrojte je napůl po své délce, nerozřezávejte však až do konce, ten nechte spojený. Z jednoho párku vytvořte srdce. Ze zbylých dvou párků vytvořte rámeček, který můžete spojit pomocí párátek. Rámeček z párků přeneste na máslem vymazanou pánev a smažte na střední plamen.
Do rámečku vyjma samotného srdíčka vylijte připravenou vaječnou směs s paprikami. Naopak dovnitř srdíčka vylijte žloutek, který pomocí nože nebo vařečky rozprostřete do celé formičky z párku. Smažte přikryté pokličkou, poté otočte a dopečte i druhou stranu. Podávejte na talíři stranou se zvýrazněným srdcem, můžete doplnit o čerstvou sezónní zeleninu a čerstvé pečivo.