Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečená bageta se šunkou a čedarem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 22 minut

Zapečená bageta se šunkou a čedarem - postup přípravy

Pokud už vás nebaví klasické obědy, připravte si zapečenou bagetu podle jednoduchého receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty. Bageta je křupavá a její náplň je šťavnatá a nabitá skvělými chutěmi. Navíc zapečenou bagetu upečete za 15 minut.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli oloupejte a nakrájejte na proužky. Žampiony omyjte a nakrájejte na měsíčky. Červenou papriku omyjte, vyjměte z ní semeník a nakrájejte ji na drobné kostičky. 

2. KROK

Na rozpálené pánvi rozehřejte olej a osmažte na ní cibuli, žampiony, papriku – potrvá to asi 5 minut. Směs opepřete, osolte, důkladně zamíchejte a smažte další 2 minuty. Poté směs přendejte do čisté mísy a přimíchejte do ní nakrájenou šunku a cherry rajčata.

3. KROK

Nyní rozpulte bagetu na půl a na obě poloviny položte připravenou směs ze zeleniny a šunky. Povrch baget posypte nahrubo nastrouhaným čedarem. Bagety položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 15 minut. 

4. KROK

Tip: Bagetu podávejte posypanou petrželkou nebo jinou oblíbenou bylinkou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů