„Zapečená“ vejce se zeleninou a sýrem - postup přípravy
Po ránu je důležité dopřát si opravdovou porci všech potřebných živin a energie, která by vám měla vydržet až do oběda. Tato originální snídaně připravená na pánvi to rozhodně splňuje.
Ingredience
Nejdříve ze všeho si připravte vejce. Ta dejte jednoduše do menšího hrnce či kastrolku a nechte vařit několik minut tak, aby byla ve výsledku natvrdo. Mezitím si omyjte zeleninu. Rajčata poté nakrájejte na tenké plátky a papriku na drobné kostičky. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a poté na něm připravenou zeleninu zlehka osmahněte.
Následně můžete oloupat a následně na poloviny nakrájet vařená vejce. Ta pak uložte na pánev se smažící se zeleninou a ochuťte je podle potřeby. Sůl a pepř je základ, ale můžete přidat také libovolné koření podle vlastní preference. Také přidejte nadrobno nakrájenou petrželku. Opět můžete přidat i jiné druhy bylinek podle toho, které máte rádi a na které máte chuť. Dokonale se tak hodí například pažitka nebo čerstvá jarní cibulka.
Všechny ingredience nechte chviličku podusit a pustit šťávu a nakonec přidejte strouhaný sýr. Nejlépe se hodí mozzarella, ale zvolit můžete jakýkoliv druh tvrdého sýru. Poté pánvičku zakryjte pokličkou a počkejte, dokud se sýr nerozpustí a nerozteče mezi ostatní ingredience. Nemějte však strach, nepotrvá to déle než 2–3 minutky.
Zcela na závěr celý pokrm sejměte ze sporáku a můžete podávat. Podle potřeby přidejte koření nebo opět čerstvé bylinky a také pečivo.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.