Zapečená vepřová kotleta se sýrem a zeleninou - postup přípravy
Pokud máte vepřovou kotletu navíc a nechcete trávit čas nad přípravou přílohy, pak máte ideální možnost si k obědu přichystat tyto chutné zapečené masové plátky. Zaujmou na první pohled a jejich chuť vás dostane.
Ingredience
Plátky vepřové kotlety omyjte a naklepejte. Z obou stran je osolte a opepřete, cibuli a rajče nakrájejte na tlusté plátky. Plech vyložte pečicím papírem a položte na něj šest plátků cibule (dva plátky na kus masa).
Na ty následně položte naklepané kotlety, potřete je hořčicí a na každý kus dejte dva plátky rajčat. Osolte, potřete prolisovaným česnekem a naneste na ně brambory nastrouhané nahrubo. Potřete majonézou či zakysanou smetanou, zakryjte alobalem a vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů péct na 40 minut.
Cca pět minut před dopečením nastrouhejte sýr. Poté maso vytáhněte z trouby, odejměte alobal a každý plátek masa posypejte sýrem. Vraťte dopéct do trouby, dokud se sýr nerozteče a nezrůžoví. Hotový pokrm můžete podávat s čerstvým zeleninovým salátkem či jen tak. Dobrou chuť!