Zapečená zbojnická krkovice se zeleninou - postup přípravy
Pokud máte v lednici kus vepřové krkovice a nevíte, jak ji připravit, vyzkoušejte tento zbojnický recept. Příprava je velmi snadná a zabere vám jen několik málo minut.
Ingredience
Vepřové maso omyjte pod tekoucí vodou, očistěte ho a nakrájejte ho větší kostky. Poté ho ochuťte solí, pepřem a mletou sladkou paprikou.
Na pánev nalijte olej a vepřové maso na něm orestujte. Poté omyjte papriky, zbavte je semeníků a nakrájejte je větší kostky. Poté očistěte cibuli a také ji nakrájejte na větší kusy.
Žampiony omyjte a nakrájejte je plátky. Nakládané okurky překrojte na čtvrtiny a poté je nakrájejte na větší kusy.
Veškerou zeleninu přendejte do mísy, přidejte k ní orestované maso a vše velmi pečlivě promíchejte. Do mísy nalijte vodu, přidejte k ní hořčici, rajčatový protlak, kečup, prolisovaný česnek a cukr.
Směs velmi pečlivě promíchejte a poté ji nalijte na připravené maso. Pekáč přiklopte poklicí a vložte ho do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a maso pečte přibližně 90 minut.
Vepřové maso vyjměte z trouby a můžete ho ihned servírovat. Podávat ho můžete samotné, s bramborami nebo rýží.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Obżarciuch