Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené brambory s uzeným masem

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Zapečené brambory s uzeným masem - postup přípravy

Skvělá rychlá večeře, která dokáže i dobře zasytit. I tak lze označit recept, kterým jsou zapečené brambory s uzeným masem. Kladem je příprava v jednom pekáči, jednoduchost receptu, i to, že díky uzenému si přijdou na své i milovníci masa a uzenin jako takových.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Připravte uzené maso s cibulí

Pokud ještě nemáte uvařené brambory, dejte je vařit. Pokud už uvařené jsou, můžete se pustit do přípravy cibule. Tu oloupejte a nasekejte najemno. Na troše oleje ji začněte restovat, dokud nezesklovatí. Potom k ní přidejte také na kostky nakrájené uzené, v tučnosti podle vaší chuti. Když je orestované i to, přidejte prolisovaná česnek a krátce prohřejte.




Připravte si smetanovou náplň

Nyní si připravte smetanovou náplň na zapečené brambory. Smetanu rozšlehejte společně s vajíčky a v případě potřeby ji můžete dochutit třeba zelenými bylinkami, které budou ve vašem jídle i dobře vypadat. Nutné to však není.


Jdeme vrstvit

Vezměte si zapékací mísu, na dno dejte trochu oleje a vytvořte první vrstvu z brambor nakrájených na asi centimetrová kolečka. Na brambory dejte trochu soli a pepře a dále také cibule s uzeným, rovnoměrně ho rozhrňte a zalijte částí smetany. A celý postup znovu opakujte. Opět přijde vrstva osolených a opepřených brambor, na ně cibule s uzeným a vše zalité smetanou. Takto až do chvíle, až vznikne poslední bramborová vrstva.

Trouba se už o vše postará

Zapečené brambory s uzeným masem jsou skutečně jednoduchým receptem. Když je mísa naplněná, stačí ji dát do trouby rozehřáté na 180 stupňů Celsia. Při této teplotě pečte zhruba 30 minut, dokud brambory nemají příjemný opečený nádech a dokud smetana s vejci nemá pevnou konzistenci. Následně můžete vyndat a servírovat, třeba s nakládanou kyselou zeleninou, nebo jakýmkoliv zeleninovým salátem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů