Zapečené palačinky s masovou směsí a sýrem - postup přípravy
Zázvor, med, palačinky a sýr, to jsou hlavní lákadla tohoto neotřelého receptu od paní Ilony Šimůnkové. Příprava je sice časově náročnější, ale jinak docela snadná a s léty prověřeným, luxusním výsledkem.
Na palačinky
Na masovou směs
Nejprve připravte palačinky. Vyklepněte dvě vajíčka a oddělte bílky od žloutků. Žloutky smíchejte s mlékem a hladkou moukou a vše vyšlehejte do jemné, bělavé a nadýchané pěny. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do pevného sněhu, který jemně vmíchejte do žloutkové směsi. Na sporáku rozpalte pánev vymazanou trochou oleje a smažte palačinky po obou stranách dozlatova.
Kuřecí prsíčka nakrájejte na tenké nudličky. Do misky nalijte sójovou omáčku, přidejte lžičku škrobu, jedno celé vejce, špetku chilli, jednu lžíci ostrého kečupu, špetku zázvoru a jednu lžičku medu. Vše důkladně rozmíchejte, abyste vytvořili homogenní směs. Do směsi naložte kuřecí nudličky, důkladně je promíchejte, aby se obalily kořenicí směsí, misku zakryjte přilnavou fólií a nechte maso v lednici alespoň 2 hodiny uležet (směs můžete připravit i den předem).
Pórek a jarní cibulku nakrájejte na kolečka, papriku a žampiony na tenčí plátky a čínské zelí na proužky. Jakmile je maso dostatečně odleželé, přimíchejte k němu všechnu zeleninu.