Zapečené palačinky s tvarohem a smetanovou omáčkou - postup přípravy
Říká se, že láska prochází žaludkem. V případě zapečených palačinek to platí zaručeně. Jestliže si budete chtít trochu šplhnout u své drahé polovičky, určitě jí tuto dobrotu připravte. A pokud máte náladu na experimentování, přidejte do náplně také trochu čerstvých nakrájených jahod nebo jiného ovoce, které je povýší na mistrovské dílo.
Těsto
Náplň
Omáčka
Vyšlehejte vajíčka s vanilkovým cukrem a mlékem a zašlehejte do směsi mouku. Nechte půl hodiny odpočinout v chladu. Poté na mírném ohni usmažte tenké palačinky a nechte je vychladnout.
Mezitím vyšlehejte v míse tvaroh s krystalovým a vanilkovým cukrem, rozklepněte k nim dvě vajíčka a ostrouhejte kůru z jednoho citrónu. Znovu dobře promíchejte a v případě potřeby přidejte ještě trochu cukru.
Vychladlé palačinky naplňte tvarohovou směsí a stočte je do roliček. Rozpulte je a vyskládejte na máslem vymazaný plech na pečení s vysokými bočnicemi. Jakmile je vyskládané dno, pokračujte s další vrstvou, až dokud vám nedojde místo na plechu nebo palačinky.
Nyní přijde na řadu omáčka. Vyklepněte dvě vajíčka, zalijte je smetanou na vaření nebo plnotučným mlékem a zasypejte krystalovým a vanilkovým cukrem. Vše společně metlou prošlehejte a výslednou tekutinou zalijte palačinky na plechu. Nakonec je vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a pečte je okolo 20 až 25 minut dozlatova. Hotové zapečené palačinky posypejte moučkovým cukrem a podávejte.