Zapečené těstoviny s uzeným masem a smetanou - postup přípravy
Zapékání je jeden z nejchutnějších způsobů přípravy pokrmů, mimoto je i docela snadný – stačí nasypat či narovnat přísady do pekáče a počkat, až se vše samo připraví. Vyzkoušejte jednoduché zapečené těstoviny podle paní Vladimíry Bosákové.
Ingredience
Těstoviny vsypte do vroucí osolené vody se špetkou kurkumy a nechte je uvařit do poloměkka. Po dovaření těstoviny slijte a nechte je dobře okapat. Uzené maso nakrájejte na drobné kostičky.
Velký pekáč vytřete sádlem a vsypte do něj uvařené těstoviny a pokrájené uzené maso. Vše spolu dobře promíchejte.
Do misky vyklepněte dvě vajíčka, trochu je osolte a opepřete, přilijte k nim smetanu a vše důkladně prošlehejte. Na závěr do směsi vmíchejte strouhaný sýr, zalijte jí těstoviny s masem v pekáči a vše dejte zapéct při teplotě 180 °C na asi 30 minut. Po dopečení nechte těstoviny chvilku odpočinout a podávejte.