Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené tortilly s kuřecím masem, šunkou a sýrem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Zapečené tortilly s kuřecím masem, šunkou a sýrem - postup přípravy

Kukuřičné či pšeničné placky známé pod názvem tortilla jsou velmi variabilní surovinou, do které lze zabalit prakticky cokoliv. My jsme narazili na skvělý recept na zapečené tortilly se šťavnatou náplní z kuřecího masa, šunky, sýra a pár dalších surovin, které jsou naprosto geniální. Jsou voňavé, chutné a navíc snadno a rychle připravitelné, takže představují ideální volbu na rychlou snídani či večeři, případně na svačinu na cesty. Jsou vážně skvělé.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Návod na přípravu:



Kuřecí prsa dobře omyjte pod tekoucí vodou a osušte papírovým ručníkem. Nakrájejte je na nudličky, osolte je a opepřete a na pánvi je na troše tuku orestujte dozlatova. Z pánve je vyklopte do hlubší misky.




Nakrájejte šunku na menší hranolky, sýr nastrouhejte na hrubém struhadle, papriku a rajčata omyjte, osušte a nakrájejte na malé kousky. Nakrájejte na kostičky také nakládanou okurku a kopr nasekejte najemno. Všechny přísady přidejte do misky s kuřecím masem a vzájemně je promíchejte.


Zapněte troubu a dejte ji předehřát na 180 stupňů. Plech na pečení si vyložte pečicím papírem.

Připravte si všechny čtyři tortilly, jejichž povrch pomažte majonézou, případně bílým jogurtem či zakysanou smetanou. Vložte do každé z nich náplň tak, že vytvoří souvislou linku zhruba uprostřed a zamotejte ji jako palačinku do válečku.

Hotové zamotané tortilly opatrně přemístěte na plech tak, aby se vám nerozpadly. V misce si rozšlehejte jedno vajíčko a silikonovou mašlovačkou jím pomažte celý povrch tortillových válečků. Plech na pečení zakryjte hliníkovou fólií a dejte do vyhřáté trouby péct na 15 minut. Po uplynutí doby sejměte z plechu alobal a nechte dopéct ještě pět minut, aby roládky zezlátly a vytvořila se na nich křupavá kůrčička.

Po vytažení z trouby nechte trochu zchladnout a podávejte. Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů