Zapečené vepřové kotletky s cibulí, kyselou okurkou a sýrem - postup přípravy
Potřebujete zasytit početnou rodinu chutným pokrmem? Potom vsaďte na šťavnaté vepřové kotletky zapečené s cibulí, kyselou okurkou a tvrdým sýrem. Jsou velmi vydatné a připravené je budete mít raz dva.
Ingredience
Nejprve si vepřové kotletky nařízněte ostrým nožem do mřížky na jedné i na druhé straně. Poté je osolte a opepřete dle chuti. Následně si připravte omáčku z majonézy a hořčičných semínek. Tou potřete každý plátek masa.
Kompletace pokrmu a jeho zapékání v troubě
V další fázi si oloupejte cibuli a pokrájejte ji na tenčí kolečka. Ta pak vyskládejte na plátky vepřových kotletek a přidejte i plátky kyselých okurek.
Nakonec pokrm posypejte nahrubo strouhaným tvrdým sýrem dle preferencí a dejte zapékat do trouby na cca půl hodiny při teplotě 180 °C.
Servírování zapečených vepřových kotletek
Hotové vepřové kotletky vyjměte z trouby a ihned konzumujte. Jako příloha se hodí například vařený brambor, smažené hranolky, krokety, opečené brambory, bramborová kaše či čerstvé pečivo typu bageta a chléb. Přidat i porci lze i studené omáčky a dipy dle chuti. Přejeme vám dobrou chuť.
Různé variace vepřových kotletek
Pokud vás nezaujala kombinace výše zmíněných surovin, můžete si pokrm samozřejmě připravit dle svých preferencí. Například kromě klasické žluté cibule se bude hodit i ta červená. Kyselou okurku pak lze nahradit i rajčetem anebo paprikou. A omáčku je možné vytvořit nejen z majonézy, ale také ze zakysané smetany.