Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečený květák s restovanou zeleninou

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Zapečený květák s restovanou zeleninou - postup přípravy

Pokud máte doma květák a nevíte, jak ho připravit, vyzkoušejte tento recept se zeleninou a sýrem. Můžete ho servírovat jako samostatný chod nebo jako přílohu.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Květák rozeberte na růžičky a vařte ho v osolené vodě s mlékem přibližně 8 minut, dokud nezměkne. Poté ho sceďte a nechte ho vychladnout.

2. KROK

V míse rozšlehejte vejce, poté do něj přidejte uvařený květák a směs rozmixujte do hladké a nadýchané kaše. Následně přidejte mouku a vytvořte těsto.

3. KROK

Houby, papriky, mrkev, cibuli a rajče nakrájejte na malé kousky. Na pánvi rozehřejte olivový olej a zeleninu restujte, dokud nezměkne a nezezlátne. Poté směs dochuťte solí, pepřem a sušenou mátou.

4. KROK

Pečicí formu vymažte olivovým olejem a nalijte do ní květákovou směs. Navrch rovnoměrně rozprostřete opečenou zeleninu. Poté nastrouhejte sýr a nasypte ho na zeleninu.

5. KROK

Pekáč vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a květák pečte po dobu 20 minut. Na závěr můžete zapnout gril na 10 minut, aby se vytvořila křupavá kůrčička.

6. KROK

Zapečený květák ihned servírujte. Můžete ho servírovat jako přílohu nebo hlavní choď.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Essen Kochen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů