Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zavařená červená řepa ve sladkém nálevu

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 118 minut

Zavařená červená řepa ve sladkém nálevu - postup přípravy

Zavařená červená řepa je tradiční pochoutka s vyváženou chutí, která se hodí k masu, sýrům i do salátů. Výhodou je jednoduchá příprava a dlouhá trvanlivost pokrmu.

Zavařená červená řepa ve sladkém nálevu je klasika, která nikdy nezklame. Svou jemně nasládlou chutí skvěle doplní teplé i studené pokrmy – od polévek přes saláty až po hlavní chody s masem. Díky sladkému nálevu se řepa stává chutnou a trvanlivou surovinou, kterou lze mít po ruce kdykoliv během roku. Přirozená zemité tóny řepy se propojují s nálevem a vzniká harmonická kombinace, která oživí i jednoduchý talíř. Když ji otevřete, je plná chuti a syté barvy, která dodá jídlu pestrost i vizuální přitažlivost. Navíc je to pokrm, který dokáže zpestřit rodinné i sváteční menu.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Nálev

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Neoloupanou, omytou řepu vařte 60–90 minut, v závislosti na velikosti jednotlivých kusů. Uvařenou řepu nechte chladnout přes noc, oloupejte ji a vložte ji do sterilizovaných sklenic. 

2. KROK

Neoloupanou, omytou řepu vařte 60–90 minut, v závislosti na velikosti jednotlivých kusů. Uvařenou řepu nechte chladnout přes noc, oloupejte ji a vložte ji do sterilizovaných sklenic.

3. KROK

Do hrnce nalijte vodu tak, aby hladina sahala až po víčka a začněte zavařovat.

Poznámka: Doba zavařování závisí na velikosti sklenice. Objem 500 ml sterilizujte 12 min, objem 700 ml sterilizujte 20 minut a objem 1000 ml sterilizujte 25 minut.

4. KROK

Sklenice se zavařenou červenou řepou pevně uzavřete a nechte je vychladnout dnem vzhůru. Poté je skladujte na tmavém a chladném místě.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů