Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zavařené červené papriky plněné zelným salátem s mrkví

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 90 minut

Zavařené červené papriky plněné zelným salátem s mrkví - postup přípravy

Zavařování zeleniny je velká zábava a také skvělý zdroj vitaminů na dlouhou a krutou zimu. I když ale zase tak dlouhá a krutá není, tyhle dobroty jsou neodmyslitelnou součástí spousty pokrmů. Nemusí přitom jít jen o obyčejné zavařené okurky či cibulky, byť ty jsou samozřejmě základ. Přinášíme vám ale další inspiraci na vaše zavařovací hrátky. Jedná se o papriky plněné salátem z hlávkového zelí a mrkve. Věřte nám, jsou báječné!

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Marináda

Kuchařka
Kuchařka:

Papriky umyjte a opatrně z nich vyjměte stopku i s jadřincem tak, abyste papriky zachovali neporušené a v celku. Lžičkou pak opatrně vyškrábejte zbylá semínka. Očištěné papriky vyskládejte do hrnce, zalijte je vodou a na kamnech přiveďte k varu. Povařte je zhruba 5 až 7 minut, aby lehce změkly. Když jsou dovařené, slijte je a nechte trochu zchladnout.




Zelí zbavte svrchních listů, rozkrojte ho na čtvrtiny a nakrouhejte je na tenké nudličky. Mrkev očistěte a nastrouhejte nahrubo. Očistěte všechny stroužky česneku a také feferonku zbavte jadřince a semínek. Zelí s mrkví nasypejte do velké mísy a dobře obojí promíchejte. Prolisujte k nim česnekové stroužky, přihoďte pokrájenou feferonku a také umyté, osušené a pokrájené snítky petrželky a kopru. Všechno pak velmi dobře promíchejte.

Zelnou směsí pak naplňte všechny povařené papriky tak, abyste je pokud možno nepoškodili a nepotrhali. Připravte si velké zavařovací sklenice, které jste předem důkladně vymyli a sterilizovali a vyskládejte do nich všechny plněné papriky.


Do hrnce nalijte vodu. Přidejte k ní sůl, cukr, ocet a olej a vše velmi dobře promíchejte. Postavte hrnec na kamna a směs přiveďte k varu. Když je horká, zalijte s ní papriky ve sklenici, pevně uzavřete víčkem a nechte je pomalu vychladnout.

Hotové papriky uskladněte na temném a chladném místě.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů