Zavařené cukety v hořčičném nálevu - postup přípravy
Zavařené cukety vám umožní uchovat svěžest a čerstvost cuket po celý rok. Můžete je použít do salátů nebo je podávat jako přílohu k masu. Recept je rychlý a snadný.
Ingredience
Nálev
Náplň
Cukety oloupejte, rozkrojte je na poloviny a vydlabejte z nich měkkou část. Zbytek cuket nakrájejte na proužky, které v míse smíchejte se solí.
Poznámka: Díky soli zelenina zkřehne.
Do hrnce s vodou vmíchejte ocet, sůl a cukr. Tekutinu přiveďte k varu – potrvá to přibližně 2 až 3 minuty – a hrnec odstavte z tepla. Poté do nálevu vmíchejte francouzskou a medovou hořčici.
Šťávu, kterou cukety pustily, sceďte a začněte s plněním sterilizovaných sklenic. Do každé sklenice vložte jeden květ kopru, 3–4 stroužky česneku a zbytek sklenice naplňte cuketami. Poté sklenice vyplňte nálevem a pevně je uzavřete.
Poznámka: Na základě tohoto receptu naplníte 4 sklenice o objemu 720 ml.
Sklenice vložte do hrnce se dnem vyloženým utěrkou a nalijte do něj vodu přibližně do výšky ⅔ sklenic. Následně je vařte 15 minut. Poté sklenice vyjměte a nechte je volně vychladnout.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Obżarciuch