Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zavařené cukety v hořčičném nálevu

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 18 minut

Zavařené cukety v hořčičném nálevu - postup přípravy

Zavařené cukety vám umožní uchovat svěžest a čerstvost cuket po celý rok. Můžete je použít do salátů nebo je podávat jako přílohu k masu. Recept je rychlý a snadný.

Ingredience pro:
4 sklenice
+ -

Ingredience

Nálev

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cukety oloupejte, rozkrojte je na poloviny a vydlabejte z nich měkkou část. Zbytek cuket nakrájejte na proužky, které v míse smíchejte se solí. 

Poznámka: Díky soli zelenina zkřehne.

2. KROK

Do hrnce s vodou vmíchejte ocet, sůl a cukr. Tekutinu přiveďte k varu – potrvá to přibližně 2 až 3 minuty – a hrnec odstavte z tepla. Poté do nálevu vmíchejte francouzskou a medovou hořčici. 

3. KROK

Šťávu, kterou cukety pustily, sceďte a začněte s plněním sterilizovaných sklenic. Do každé sklenice vložte jeden květ kopru, 3–4 stroužky česneku a zbytek sklenice naplňte cuketami. Poté sklenice vyplňte nálevem a pevně je uzavřete.   

Poznámka: Na základě tohoto receptu naplníte 4 sklenice o objemu 720 ml. 

4. KROK

Sklenice vložte do hrnce se dnem vyloženým utěrkou a nalijte do něj vodu přibližně do výšky ⅔ sklenic. Následně je vařte 15 minut. Poté sklenice vyjměte a nechte je volně vychladnout. 

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Obżarciuch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů