Zavařovaná zeleninová směs z lilků - postup přípravy
Pokud máte velikou úrodu lilků a zeleniny, lze si připravit skvělou směs na zimu, dávají se do ní pro chuť i jablka. Dobře uskladněná vám vydrží mnoho měsíců.
Ingredience
Červené papriky a rajčata nakrájejte na kostky, cibuli na jemno a mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle. Z lilků odřízněte tuhé konce a také je nakrájejte na kostky, stejně tak i jablka zbavená jádřince. Vše dejte do mísy, přidejte sůl, rostlinný olej a nasekanou petrželku.
Dejte směs do hrnce a začněte vařit, občas promíchejte. Vařte ji asi 50 minut, pak přidejte prolisovaný česnek a pepř. Promíchejte a ještě 5 minut nechte vařit.
Pak horkou směs nandejte do sklenic a zavíčkujte. Dejte sklenice do vyhřáté trouby na 140 °C a sterilujte je 15 minut. Nechte je pomalu přikryté chladnout, pak jim zkontrolujte víčka a skladujte je na temném a suchém místě.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарный Микс с Кристиной Оловянниковой