„Zbytková“ selská omeleta - postup přípravy
Když vám po obědě zbudou brambory a trocha uzeného bůčku, přidejte k nim zeleninu a pár vajíček a získáte perfektní večeři. Svůj tip na elegantní zužitkování zbytků s námi sdílela paní Romana Staňová.
Ingredience
Zbylé vařené brambory podle potřeby nakrájejte na menší kousky a osmahněte je v pánvi na rozehřátém sádle či rostlinném oleji jemně dozlatova.
Přidejte na kostičky pokrájený uzený bůček nebo jiný kousek masa či uzeniny, na proužky nakrájený kousek pórku a na kolečka nasekanou jarní cibulku. Pokud máte, přihoďte lžíci či dvě kukuřice z konzervy a vše společně chvilku restujte.
Do mističky vyklepněte příslušný počet vajíček (jejich počet se bude lišit v závislosti na množství vašich zužitkovávaných zbytků), přidejte k nim trochu soli a pepře a rozšlehejte je dohladka. Když je obsah pánve přiměřeně opečený, zalijte jej vajíčky a na mírném ohni nechte opékat, dokud vajíčka neztuhnou.
Hotové omelety sundejte z pánve na talíř. Ozdobte je třeba lístky polníčku, nakrájenou ředkvičkou a kyselou okurkou, anebo čímkoliv jiným, co máte po ruce, a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.