Želatinový dezert s příchutí melounu - postup přípravy
Chcete oslnit svou návštěvu netradičně vyhlížejícím a lehkým dezertem? Potom vsaďte na ten s příchutí melounu! Vytvoříte nejen dobrotu ke kávě či jinému nápoji, ale také mistrovský kousek. Pusťte se do toho, není to složité!
Melounová vrstva
Smetanová vrstva
Zelená vrstva
Další
Nejprve si ošistěte meloun od slupky a pokrájejte dužinu na kostky. Ovoce vložte do mixéru a rozmělněte na pyré. To následně přeceďte přes jemné sítko, abyste se zbavili pecek.
Dále šťávu přelijte do menšího hrnce a vsypte do ní jahodové pudinky v prášku a kukuřičný škrob. Směs zahřívejte pozvolna na středním plamenu a při stálém míchání vařte do zhoustnutí.
Kompletace želatinového dezertu a jeho tuhnutí v lednici
Nyní si k ruce vezměte formu na bábovku a vymažte ji rostlinným olejem. Na dno nalijte melounovou hmotu a dejte stranou. Dále se pusťte do smetanové vrstvy.
V rendlíku si zahřejte smetanu spolu s krupicovým cukrem, kukuřičným škrobem a pomerančovou šťávou. Také směs promíchejte, po zhoustnutí odstavte a nalijte na melounovou hmotu.
Nakonec zbývá ještě vytvořit zelenou vrstvu, která bude imitovat „slupku melounu“. V hrnci smíchejte vodu s kukuřičným škrobem, zeleným barvivem a hotový pudink naneste na smetanovou vrstvu. Vše dejte tuhnout do lednice na několik hodin.
Servírování želatinového dezertu s příchutí melounu
Až dezert ztuhne, vyjměte jej z chladničky a vyklopte na talíř. Vznikne vám jakýsi želatinový meloun, který se bude na slavnostním stole vyjímat. Dozdobit jej můžete čokoládovými lupínky, které nalepíte na povrch (budou imitovat pecky). Přejeme vám dobré chutnání.