Želé chlebíček z řeckého jogurtu - postup přípravy
Až vás o Velikonocích navštíví vaši blízcí, můžete jim naservírovat originální dezert v podobě tohoto želé chlebíčku. Jeho příprava trvá pár minut a je snadná.
Ingredience
Do třech samostatných misek nasypte želé v prášku o hmotnosti 75 g a každé z nich zalijte 250 ml horké vody.
Poznámka: V tomto receptu byly použity dvě dávky želé s citronovou příchutí a tři dávky želé s jinými příchutěmi.
Jakmile se želé rozpustí, nechte ho volně vychladnout a poté ho vložte do lednice, kde ho nechte ztuhnout. Mezitím v další misce rozpusťte citronové želé v 500 ml vroucí vody a nechte ho volně vychladnout.
Následně v jiné míse vyšlehejte řecký jogurt do nadýchané struktury a vmíchejte do něj vychladlé citronové želé. Tři druhy želé z lednice vyjměte, nakrájejte je na kostičky a vmíchejte do jogurtové směsi.
Hmotu nalijte do formy, zakryjte ji potravinovou fólií a vložte na noc do lednice.
Tip: Želé chlebíček servírujte nakrájený na kousky jako osvěžující sladkou tečku po dobrém jídle.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kulinarne przygody
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.