Zeleninová polévka s vegetariánskými knedlíčky - postup přípravy
Polévky jsou základem každého pořádného oběda. Pokud nevíte, jakou uvařit, dejte na náš tip. Oslovíte jí nejen vegetariány, protože rozhodně nelze říct, že by knedlíčky bez masa chutnaly zle. Právě naopak.
Polévka
Knedlíčky
Nejprve si připravte zeleninu na polévku. Všechnu kořenovou zeleninu očistěte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Ty chvíli restujte na troše slunečnicového oleje.
Do hrnce vložte očištěnou papriku a celou cibuli i se slupkou, osolte a přidejte orestovanou zeleninu. Dolijte vodou tak, aby byly ingredience potopené. Základ na vývar přiveďte k varu. Přiklopte hrnec poklicí, snižte plamen a pozvolna vařte přibližně 30 minut. Až zelenina změkne, přidejte citronovou šťávu podle chuti.
Když se vývar vaří, připravte si knedlíčky. Orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, ke které přidejte propláchnutou rýži a vše nechte pár minut restovat na ohni. Sejměte z tepla a přidejte ostatní ingredience – vařené sójové boby, mletá lněná semínka, mleté ovesné vločky a mouku. Vytvořte pevnou hmotu, kterou dochuťte solí a pepřem, případně i jakýmkoliv jiným kořením.
Ze směsi začněte vytvářet knedlíčky, které vhazujte do hrnce s osolenou vodou a uvařte je. Hotové jsou, když vyplavou na povrch. Odtud je sbírejte a vložte je do připravené zeleninové polévky. Pár minut ještě nechte vše dohromady provařit a můžete servírovat. Polévku na talíři posypejte směsí čerstvé petrželky a libečku.