Zeleninové karbanátky s cuketou a sýrem - postup přípravy
Křupavé zeleninové karbanátky jsou zdravější alternativou k tradičním karbanátkům z masa. Jsou plné vitamínů a můžete je servírovat jako hlavní jídlo nebo předkrm.
Ingredience
Dip
Z cukety odkrojte okraje, které nebudete potřebovat. Zbytek zeleniny nastrouhejte na hrubém struhadle a vložte ji do sítka, které umístěte na misku. Poté cuketu posypte lžící soli, zamíchejte ji a nechte z ní okapat šťávu.
Nyní oloupejte a najemno nastrouhejte mrkev, kterou smíchejte ve větší míse s nastrouhanou cuketou.
Poznámka: Před mícháním s mrkví z cukety vymačkejte co nejvíc šťávy.
Do zeleniny vmíchejte vejce, nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr, omytou a nasekanou petrželku a oloupaný a nahrubo nastrouhaný brambor. K ingrediencím přidejte prolisovaný česnek, lžičku soli, pepř, italské bylinky a mletou sladkou papriku.
Vše důkladně promíchejte a do směsi vmíchejte ovesné vločky. Ze vzniklého těsta vytvořte karbanátky, které obalte v mouce a smažte v rozpáleném oleji, ze 4 minuty z každé strany.
Tip: Po usmažení karbanátky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Během smažení si připravte dip. V misce smíchejte zakysanou smetanu s majonézou a najemno nakrájenou salátovou okurkou. Dip dochuťte solí a pepřem a servírujte ho společně se zeleninovými karbanátky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rezept zeit