Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zeleninové karbanátky s cuketou a sýrem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Zeleninové karbanátky s cuketou a sýrem - postup přípravy

Křupavé zeleninové karbanátky jsou zdravější alternativou k tradičním karbanátkům z masa. Jsou plné vitamínů a můžete je servírovat jako hlavní jídlo nebo předkrm.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Dip

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z cukety odkrojte okraje, které nebudete potřebovat. Zbytek zeleniny nastrouhejte na hrubém struhadle a vložte ji do sítka, které umístěte na misku. Poté cuketu posypte lžící soli, zamíchejte ji a nechte z ní okapat šťávu.

2. KROK

Nyní oloupejte a najemno nastrouhejte mrkev, kterou smíchejte ve větší míse s nastrouhanou cuketou. 

Poznámka: Před mícháním s mrkví z cukety vymačkejte co nejvíc šťávy.

3. KROK

Do zeleniny vmíchejte vejce, nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr, omytou a nasekanou petrželku a oloupaný a nahrubo nastrouhaný brambor. K ingrediencím přidejte prolisovaný česnek, lžičku soli, pepř, italské bylinky a mletou sladkou papriku.

4. KROK

Vše důkladně promíchejte a do směsi vmíchejte ovesné vločky. Ze vzniklého těsta vytvořte karbanátky, které obalte v mouce a smažte v rozpáleném oleji, ze 4 minuty z každé strany. 

Tip: Po usmažení karbanátky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

5. KROK

Během smažení si připravte dip. V misce smíchejte zakysanou smetanu s majonézou a najemno nakrájenou salátovou okurkou. Dip dochuťte solí a pepřem a servírujte ho společně se zeleninovými karbanátky. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Rezept zeit

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů