Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zeleninové řízky

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Zeleninové řízky - postup přípravy

Domácí rychlovaření získává zcela nový rozměr. Napadlo vás někdy připravit řízky z kupované mražené zeleniny? Paní Danu L. ano a dopadlo to na výbornou.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Mrazenou zeleninu vsypte do hrnce s vroucí vodou a uvařte ji do poloměkka. Vodu slijte a zeleninu nechte vychladnout. Poté ji buďto umelte (nahrubo či najemno, dle chuti), anebo ji prostě rozmačkejte vidličkou. Přidejte sůl, mletý černý pepř, jedno vajíčko a trochu strouhanky a hladké mouky, abyste vytvořili soudržnou a kompaktní směs, která se nebude rozpadat při obalování.

2. KROK

Připravte si tři talíře s hladkou moukou, strouhankou a rozšlehaným vajíčkem. Ze zeleninové hmoty vytvářejte řízečky, které obalujte nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance. V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu rostlinného oleje a každý karbanátek na něm zvolna smažte po obou stranách dozlatova.

3. KROK

Zeleninové řízky po dosmažení nechte okapat na talíři vyloženém několika vrstvami papírových utěrek a podávejte spolu s vařeným bramborem či bramborovou kaší a s čerstvou nebo nakládanou zeleninou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů