Zeleninový nákyp s vejcem a sýrem - postup přípravy
Zeleninový nákyp je chutný, šťavnatý a výživný. Jídlo můžete servírovat jako bezmasý pokrm k hlavnímu chodu, ale také jako originální zeleninovou přílohu k masu.
Ingredience
Cibuli oloupejte, nakrájejte na proužky a na rozpáleném olivovém oleji ji smažte 5–7 minut. Zatím oloupejte a na půlkolečka nakrájejte mrkev, kterou přidejte do pánve k cibuli. Ingredience zamíchejte a smažte 10 minut.
Poznámka: Pokrm během smažení občas promíchejte.
Nyní omyjte a na proužky nakrájejte papriku, z které jste odstranili semeník. Na kolečka nakrájejte také žlutou papriku a obě papriky vmíchejte k zelenině do pánve, kterou zakryjte pokličkou a pokrm vařte 10 minut na mírném ohni.
Cukety omyjte, nakrájejte je na plátky a přidejte je ke smažící se zelenině. Zeleninu ochuťte solí, pepřem a pod pokličkou vařte dalších 12 minut.
Poznámka: Následně pokličku sejměte, pokrm promíchejte a smažte ho dalších 5–6 minut.
V míse vyšlehejte vejce se solí, pepřem a mlékem. Jakmile získáte hladkou hmotu, vešlehejte do ní mouku. Poté, co se ingredience propojí, přidejte do směsi nahrubo nastrouhaný sýr.
Zapékací mísu vymažte trochou oleje, naplňte ji zeleninovou směsí a zalijte tekutinou s vejci, mlékem a sýrem.
Poznámka: Zeleninový nákyp promíchejte a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut.
Hotové jídlo servírujte nakrájené na kousky.
Tip: Pokrm můžete podávat jako hlavní bezmasé jídlo, ale také jako přílohu k masu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Frische Rezepte