Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zeleninový salát s kuřecím masem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Zeleninový salát s kuřecím masem - postup přípravy

Pokud si i v létě chcete udržet štíhlou postavu, zařaďte do svého jídelníčku tento zeleninový salát. Je doplněný o kousky kuřecího masa, takže vás mimo jiné zasytí na dlouhou dobu.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Kuřecí prsa nakrájejte na kostičky. Přidejte k nim sůl, pepř, sušený česnek, sladkou papriku a sušený zázvor, přilijte 2 lžíce oleje a promíchejte. Nechte maso v lednici půl hodiny marinovat.

2. KROK

Rozpalte na pánvi trochu oleje. Poté na něm osmahněte maso tak, aby bylo dobře propečené, a nechte ho vychladnout.

3. KROK

Nakrájejte si ledový salát na kusy a dejte ho do velké mísy. Přidejte nakrájenou papriku na kostičky, okurky na půlkolečka a mozzarellu na kostičky. Přidejte sterilovanou kukuřici a maso.

4. KROK

Na dresink jednoduše smíchejte bílý jogurt, majonézu a kečup. Je možné směs dochutit solí a pepřem či bylinkami. Nalijte ho na salát, promíchejte a dejte na půl hodiny uležet do lednice. Poté podávejte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vařte s Charlesem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů