Zeleninový salát s kuřecím masem - postup přípravy
Pokud si i v létě chcete udržet štíhlou postavu, zařaďte do svého jídelníčku tento zeleninový salát. Je doplněný o kousky kuřecího masa, takže vás mimo jiné zasytí na dlouhou dobu.
Ingredience
Kuřecí prsa nakrájejte na kostičky. Přidejte k nim sůl, pepř, sušený česnek, sladkou papriku a sušený zázvor, přilijte 2 lžíce oleje a promíchejte. Nechte maso v lednici půl hodiny marinovat.
Rozpalte na pánvi trochu oleje. Poté na něm osmahněte maso tak, aby bylo dobře propečené, a nechte ho vychladnout.
Nakrájejte si ledový salát na kusy a dejte ho do velké mísy. Přidejte nakrájenou papriku na kostičky, okurky na půlkolečka a mozzarellu na kostičky. Přidejte sterilovanou kukuřici a maso.
Na dresink jednoduše smíchejte bílý jogurt, majonézu a kečup. Je možné směs dochutit solí a pepřem či bylinkami. Nalijte ho na salát, promíchejte a dejte na půl hodiny uležet do lednice. Poté podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.