Zelňáčky s jogurtovým dipem - postup přípravy
Z povařeného zelí a těsta lze připravit placičky ve stylu bramboráků. Podávané spolu s jogurtovým dipem mohou být skvělou svačinou či občerstvením na párty.
Ingredience
Na dip
Čtvrtinu hlávky zelí zelí zbavte košťálu a nakrájejte na menší kousky. Ty dejte do hrnce s vodou a vařte 10 minut, aby zelí změklo. Mezitím si nakrájejte cibule na kostičky, dejte je na pánev s olejem a smažte, aby cibule krásně zesklovatěla.
Slijte vodu ze zelí, to propláchněte pod tekoucí vodou a dejte ho do mísy. Přidejte k němu osmaženou cibuli, rozklepněte 3 vejce, dodejte česnek, osolte, přidejte podle chuti kmín a oregano a nakonec mouku. Vymíchejte těsto. Rozpalte olej na pánvi, z těsta udělejte menší placičky a z obou stran je osmažte hezky dozlatova.
Do misky dejte jogurt nebo zakysanou smetanu. Osolte, přidejte sušené oregano, citronovou šťávu, česnek a zamíchejte. Dip servírujte k placičkám.