Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelný salát s mrkví a jablkem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Zelný salát s mrkví a jablkem - postup přípravy

Po prohýřeném konci roku si tělo zaslouží trochu péče a pozornosti. Dopřejte mu nálož vitaminů a připravte si tento zelný salát, který je ideální i při redukčních dietách.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Červené i bílé hlávkové zelí nakrouhejte na nudličky, posypejte je solí a rukou je důkladně promněte, aby pustily šťávu. Oloupejte mrkev a nastrouhejte ji nahrubo. Jablko rozkrájejte na čtvrtky, odstraňte části jádřince a dužninu nakrájejte nejprve na tenké plátky, ze kterých poté utvořte slabé nudličky. Zelenou část jarní cibulky nasekejte nadrobno.

2. KROK

Rozkrojte citrón a z jeho poloviny vymačkejte šťávu, kterou smíchejte s olivovým olejem a francouzskou nebo kremžskou hořčicí. Přidejte špetku soli, špetku třtinového cukru a vše důkladně promíchejte.

3. KROK

Zeleninu vložte do misky či na tácek, zalijte ji připraveným dresingem a důkladně vše promíchejte. Vzniklý krásně barevný salát servírujte samostatně, anebo jako přílohu k pečenému či grilovanému masu.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů