Zelný salát s mrkví a jablkem - postup přípravy
Po prohýřeném konci roku si tělo zaslouží trochu péče a pozornosti. Dopřejte mu nálož vitaminů a připravte si tento zelný salát, který je ideální i při redukčních dietách.
Ingredience
Červené i bílé hlávkové zelí nakrouhejte na nudličky, posypejte je solí a rukou je důkladně promněte, aby pustily šťávu. Oloupejte mrkev a nastrouhejte ji nahrubo. Jablko rozkrájejte na čtvrtky, odstraňte části jádřince a dužninu nakrájejte nejprve na tenké plátky, ze kterých poté utvořte slabé nudličky. Zelenou část jarní cibulky nasekejte nadrobno.
Rozkrojte citrón a z jeho poloviny vymačkejte šťávu, kterou smíchejte s olivovým olejem a francouzskou nebo kremžskou hořčicí. Přidejte špetku soli, špetku třtinového cukru a vše důkladně promíchejte.
Zeleninu vložte do misky či na tácek, zalijte ji připraveným dresingem a důkladně vše promíchejte. Vzniklý krásně barevný salát servírujte samostatně, anebo jako přílohu k pečenému či grilovanému masu.
Videopostup krok za krokem