Zelný salát s tuňákem - postup přípravy
Lahodně křupavý, šťavnatý a jemně pikantní salát z čerstvého hlávkového zelí, mrkve, cibule a tuňáka ocení všichni, a to jak milovníci zdravého stravování, tak i ti, kteří mu jinak nijak zvlášť neholdují. Chutná famózně.
Ingredience
Čtvrtku hlávkového zelí nakrouhejte na tenké nudličky (skvěle vám v tom pomůže obyčejná škrabka). Jednu velkou mrkev nastrouhejte nahrubo a očištěnou červenou cibuli nakrájejte na čtvrtkolečka. Všechny druhy zeleniny spolu smíchejte v jedné míse. Přidejte k nim slitého tuňáka z plechovky a nadrobno nasekaný kopr.
Do vedlejší misky vymačkejte šťávu z poloviny citrónu a smíchejte ji se lžičkou plnotučné hořčice a bílým jogurtem nebo majonézou. Přilijte trochu olivového oleje a vše promíchejte do homogenní konzistence.
Hotovou zálivku nalijte do mísy k nakrájené zelenině a salát důkladně promíchejte, aby se všechna zelenina úplně obalila zálivkou. Hotový salát podávejte buďto samostatně, anebo jako přílohu k pečenému nebo grilovanému masu.