Zimní česneková polévka s uzeným masem - postup přípravy
Pokud si chcete pochutnat na česnekové polévce plné uzeného masa a zeleniny, rozhodně ji uvařte podle Youtube kanálu Recepty bez brepty. Servírujte ji s nasekanou čerstvou petrželkou a opečenými chlebovými krutony.
Ingredience
Mrkev, celer a petržel oloupejte a nakrájejte je na větší kousky. Brambory zbavte slupky a nakrájejte je na menší kostky. Poté překrojte uzená žebra na třetiny
Do pomalého hrnce vložte uzená žebra, brambory, mrkev, celer a petržel. Poté k nim přidejte bobkový list, nové koření a černý pepř.
Přidejte drcený kmín a sůl dle chuti. Poté vše zalijte vodou, na hrnci zvolte program vaření a časovač nastavte na 8 hodin.
Z hrnce vyjměte koření a uzená žebra, která oberte od kosti a maso nakrájejte na malé kousky. Poté do polévky přidejte prolisovaný česnek.
Do polévky přisypte majoránku, kterou nejdříve promněte v dlaních a poté polévku dobře promíchejte. Do talíře naservírujte maso a zalijte ho polévkou.
Česnekovou polévku servírujte horkou, nejlépe s opečenými chlebovými krutony. Před podáváním ji můžete posypat nasekanou čerstvou petrželkou.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.