Pečené vepřové kotlety prokládané cibulí a slaninou s nakládanou zeleninou - postup přípravy
Ať slavnostní tabule nebo nedělní oběd, tuhle luxusní záležitost si vychutnáte s plnou parádou. Pokud si chcete šplhnout u tchyně a tchána, připravte jim tuhle perfektní dobrotu a už nikdy o vašich kulinářských schopnostech ani náznakem nezapochybují. Dokonalá kombinace vepřových kotlet kořeněných majoránkou a doplněných o plátky cibule, slaniny a pečených na lůžku z nakládané zeleniny je naprosto dostane.
Ingredience
Vepřové kotlety umyjte a důkladně osušte papírovými utěrkami. Na jejich povrchu ostrým nožem vytvořte příčné zářezy, jako byste krájeli plátky, ale na spodní straně zůstanou kouskem propojené. Mezi zářezy by měla zůstat vzdálenost okolo jednoho a půl až dvou centimetrů.
Celé kotlety pak posypejte solí, kterou s pomocí prstů vmasírujte do masa, a to včetně vnitřních částí zářezů. Poté maso posypejte mletým černým pepřem a majoránkou. Oloupejte dva stroužky česneku, prolisujte je lisem a potřete jimi povrch masa, opět včetně míst uvnitř zářezů.
Oloupejte cibuli, rozkrojte ji na dvě poloviny a ty rozkrájejte na půlkulaté tenké plátky. Nerozdělujte je na nudličky, ale tak, jak jsou, je vložte do zářezů v mase. Do každého by se měly vedle sebe vejít dva půlkulaté plátky. Nyní vedle cibule vyskládejte do každého zářezu jeden nebo dva plátky slaniny (podle toho, jak je velká a jak se vejde).
Připravené kotlety vložte do zapékací misky a do mezer v misce narovnejte nakládaný zeleninový salát tak, abyste vyplnili celou misku. V odkrytém pekáčku vložte maso do trouby předehřáté na teplotu 180 °C a pečte ho po dobu 40 minut. Maso servírujte položené na pečeném zelném salátu, případně doplněné o vařené či opečené brambory.