Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sušenkový dort s tvarohovou náplní a čokoládovou pěnou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Sušenkový dort s tvarohovou náplní a čokoládovou pěnou - postup přípravy

Ke kávě, po dobrém obědě, ale i jenom tak, když vás honí mlsná. To vše jsou příležitosti, kdy přijde vhod tento sušenkový dort. K přípravě stačí trocha vašeho času, jelikož se vyhnete složitému patlání těsta.

Ingredience pro:
10 porcí

Korpus

Tvarohový krém

Čokoládová pěna

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Ingredience na tvarohový krém si vyndejte předem, aby měly pokojovou teplotu. Když je máslo změklé, rozkrájejte ho na kousky a smíchejte ho s cukrem. Míchejte do doby, než získáte pěnovou konzistenci. Do té přidejte vajíčka, dále tvaroh, mléko a na závěr pudinkový prášek. Vše umíchejte do jednotné hladké a vláčné hmoty.

2. KROK

Do hlubšího plechu ideálně o rozměrech 25×25 dejte pečicí papír, který zabrání nechtěnému připalování. Nyní na něj vyskládejte sušenky, jednu vedle druhé. Na vrstvu sušenek nalijte připravený tvarohový krém, který rozetřete tak, aby byl všude stejně vysoký a dosahoval až ke krajům. Takto připravený plech vložte do trouby rozehřáté na 170 stupňů Celsia. Při této teplotě pečte asi hodinu, dokud nedojde k tomu, že vrstva tvarohového krému lehce tmavne. Po hodině pečení vypněte troubu a nechte základ v troubě se zavřenými dvířky 15 minut, poté otevřete dvířka trouby a nechte jej v ní dalších 15 minut. Poté plech se základem vyndejte a nechte zcela vychladnout.

3. KROK

V době chladnutí si připravte čokoládovou pěnu. V hrnci ve vodní lázni rozpusťte nalámané kousky čokolády, nechte trochu zchladnout. Mezitím vyšlehejte smetanu s moučkovým cukrem a kakaem. Za stálého šlehání přilijte tenkým pramínkem rozpuštěnou čokoládu. I tuto směs následně nechte chladnout.

4. KROK

Na připravený základ dortu naneste čokoládovou pěnu, opět v rovnoměrné vrstvě, až do krajů. Vezměte kakao a tím, skrz cedník, celý dort posypte. Nyní ho ještě nechte v lednici asi 2 hodiny tuhnout a je hotový. Po nakrájení můžete ještě dozdobit tmavou šlehačkou, ale to není důležité. Skvěle chutnat bude i bez ní.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů