Pětiminutový čokoládový dezert jen ze 3 ingrediencí - postup přípravy
Dezert nemusí znamenat složité míchání, vaření a hnětení. Stačí jen tři přísady, vyrobit kuličky a polít je čokoládou. Takovou dobrotu ocení děti i dospělí a hodit se bude zejména během vánočního období, kdy žádná sladkost nikdy nepřijde nazmar. Můžete ji připravit třeba tehdy, když vám zbude volná chvilka po pečení vanilkových rohlíčků. Tohle je totiž odpočinková záležitost par excelence.
Ingredience
Do misky nasypejte sušené mléko, zalijte ho slazeným kondenzovaným mlékem z plechovky a užijte si ten báječný pohled stékajících pramínků a stužek husté kapaliny dopadající do talíře plného práškové substance. Až se do sytosti vynadíváte, nebo až vám dojde mléko v plechovce, promíchejte obě suroviny a zpracujte je do homogenní a soudržné hmoty.
Rozlámejte dvě tabulky tmavé čokolády na kousky, vložte je do hrnce a roztavte je na tekutou a lesklou hmotu. Obdélníkovou formu vyložte přilnavou potravinářskou fólií a nalijte na ni trochu čokolády, kterou rozetřete do jednolité základní vrstvy tvaru obdélníku.
Odebírejte rukou kousky mléčné hmoty o různých velikostech a formujte z nich kuličky. Když bude jedna úplně malá a jedna úplně velká, vůbec ničemu to nevadí, naopak, dezert tím získá na různorodosti a zajímavosti. Hotové kuličky skládejte na základní obdélník z rozpuštěné čokolády vedle sebe tak, aby vytvořily souvislou vrstvu. Tu pak nakonec polijte zbylou čokoládou a dejte na jednu hodinu do mrazáku ztuhnout.
Pokud vám zbyla hmota ze sušeného a kondenzovaného mléka, můžete z ní připravit rychlý dezert, který vám pomůže zahnat chuť na sladké, než se dobrota z čokolády zamrazí do požadované tuhosti. Stačí ze zbylé hmoty zformovat kuličky a obalit je v krystalovém cukru, anebo je polijte zbylou rozpuštěnou čokoládou. Tuhle dobrotu budou milovat děti i dospělí, kteří zrovna půjdou kolem vaší kuchyně.