Toast připravený na pánvi - postup přípravy
Dát plátek šunky a sýru mezi toastový chléb zvládne každý. My však původně obyčejné jídlo posuneme na nový level. Připravte si lahodný a bohatě obložený toast, připravený jednoduše na pánvi.
Ingredience
Vezměte rajče, odkrojte jeho vršek a pomocí běžné lžičky vydlabejte jeho dužinu. Až poté vezměte ostrý nůž a nakrájejte ho na větší kostky. Ty následně dejte do mísy, ke kterým přidejte jednu celou cibuli, nakrájenou na drobnější kostičky. K zelenině zamíří také červená paprika. Tu zbavte semínek z jejího středu a následně ji také nakrájejte na kostičky. Zeleninovou směs důkladně promíchejte.
Do druhé mísy rozklepněte obě vajíčka. Následně k nim přidejte sůl a také pepř. Vezměte metličku a vše důkladně zašlehejte, do jednotné hmoty. Vezměte pánev, pokapejte ji trochou oleje a vložte na ní jednotlivé plátky šunky. Ty opékejte z obou stran. Poté je přeložte přes sebe, vložte do středu a zalijte mléčnou hmotou. Následně na střed vložte zeleninou směs z první mísy.
Takto připravované jídlo přiklopte kulatou tortillou, na kterou následně položte klasický talíř, pomocí kterého vrstvy zatížíte a také udržíte teplo tam, kde má být. Následně pečenou směs otočte a pečte i ze spodní strany. Během této doby také vršek posypte strouhaným sýrem. Ještě na pánvi vezměte tortillu a přehněte ji přes sebe, jako byste ji chtěli balit.
Hotovou tortillu následně vyjměte z pánve a překrojte na dvě poloviny. Alternativně lze toto jídlo připravit také za pomoci toastového chleba. Postup je ve všech krocích stejný, jenom se místo pšeničné placky použijí plátky chleba. Vše se následně nakrájí a před servírováním také navrství na sebe. Fantazii se samozřejmě meze nekladou a v budoucnu lze experimentovat třeba s různými druhy zeleniny.