Francouzská kuřecí stehýnka na bílém víně - postup přípravy
Pokud kuře už doma nikdo nemůže ani vidět, je na čase připravit rodině kuřecí stehýnka na francouzský způsob, po kterých se všichni budou moci utlouct a poperou se o poslední kousky z hrnce! Kromě šťavnatosti je největší předností takto připraveného kuřátka vůně, voní totiž po středomořských bylinkách i česneku. S bramborovou kaší nadto chutná božsky!
Ingredience
Připravte si maso, ideální jsou horní části kuřecích stehýnek, ale lze použít i jiné kuřecí – čtvrtky, hřbety nebo křídla s kůží. Očistěte maso od zbytků brk a peří, odstraňte přebytečný tuk a dobře omyjte studenou vodou. Poté nechte okapat nebo osušte za pomoci papírové utěrky. Osolte a opepřete.
Do dostatečně velkého pánve či hrnce nalijte olej, rozehřejte na plotýnce a postupně vkládejte maso. Osmažte z obou stran, aby maso získalo bílo-zlatou barvu. Až po opečení masa přilijte bílé víno. Nyní je čas přidat snítku rozmarýnu. Očištěnou mrkev nakrájejte na kostičky nebo tenoučká kolečka a přidejte do pánve. Provařte po dobu asi 3 minut. Zalijte trochou vody, aby se maso nepřipalovalo, přikryjte pokličkou a duste.
Během dušení maso pravidelně kontrolujte a podlévejte výpekem, případně podlijte vodou, aby se pokrm nespálil.