Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dvoubarevné kynuté rohlíčky s marmeládou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Dvoubarevné kynuté rohlíčky s marmeládou - postup přípravy

Domácí pečivo vždy chutná dobře. Upéct si tyto rohlíčky navíc není vůbec složité a zvládne to i začátečník. Chutnají úžasně, vypadají krásně a můžete si je v klidu užít i během půstu. Jejich dvoubarevný vzhled navíc přiláká i děti, které si je rozhodně vychutnají.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Náplň

Sirup

Posyp

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Nejdříve si připravte sirup. Do hrnce nalijte vodu, přidejte cukr a vanilku. Za stálého míchání vše zahřejte na plotně, dokud se cukr zcela nerozpustí. Jakmile bude sirup hotový, odstavte ho a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Mezitím si můžete připravit samotné těsto.

2. KROK

Droždí rozpusťte spolu s cukrem v trošce teplé vody. Do hluboké mísy nalijte minerální vodu a olej, přidejte cukr, sůl, rozpuštěné droždí a nastrouhanou citronovou kůru podle chuti. Lehce vše promíchejte vidličkou. Začněte postupně přidávat mouku. Musíte získat těsto o trochu hustší než těsto na palačinky. Část mouky vám zbyde, tu poté rozdělte na dvě části.

3. KROK

Těsto rozdělte na dvě poloviny. Jedna polovina musí být o 2–3 lžíce těsta větší než ta druhá. Do menší dávky těsta přidejte mouku, aby bylo lepivé. Do větší přidejte kakao a zbytek mouky. Každé těsto rozdělte na 4 koule a ty rozválejte na kulatý plát. Bílé části by měly být o něco menší. Položte je na kakaové pláty a trochu rozválejte.

4. KROK

Rozřízněte nožem uprostřed na délku i šířku. Těsto rozřízněte podle toho, jak velké chcete mít výsledné rohlíky. Doprostřed ke kraji dejte marmeládu nebo jinou náplň a zarolujte.

5. KROK

Rohlíky vyložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na střední teplotu asi 20 minut. V případě větších kousků bude pečení trvat až 25 minut.

6. KROK

Po vytažení z trouby je nechte 5 minut chladnout a potom je můžete potřít vychladnutým sirupem a zasypat strouhaným kokosem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů