Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smetanová marináda na kuřecí maso

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut

Smetanová marináda na kuřecí maso - postup přípravy

Kuřecí maso připravuje většina z nás. Je to stálice v našich kuchyních, která je nejenže cenově dostupná, ale také většině lidí chutná nejvíce a nemají s ní problém. Jenže pravdou je, že může člověka časem omrzet – pořad ta stejná chuť a žádná změna. Kuřecí maso je také náchylné k tomu, aby se snadno vysušilo. Tyto problémy řeší marináda, která jej promění na šťavnatou pochoutku.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Citron dobře omyjte a kůru z něj nastrouhejte na malém struhadle. Poté smíchejte citronovou kůru se smetanou, solí, pepřem a bylinkami. Vytvořte marinádu, do které vložíte kuřecí prsa ať už celá, nebo na kousky. Pořádně je se směsí promíchejte a dejte odpočinout do lednice přes noc. Na druhý den můžete kuřecí maso připravit, jak jen budete chtít. Klidně můžete udělat přírodní plátky jen tak na pánvi a servírovat je třeba s bramborovou kaší, nebo je můžete obalit a smažit tak, jak jste zvyklí.

2. KROK

Proč je dobré maso nakládat? Pokud máte čas, vyplatí se věnovat přípravě marinády a naložení masa pozornost. Díky tomuto postupu bude maso vždy křehčí a bude mít výraznější chuť. Kyselá složka v marinádě navíc maso určitým způsobem konzervuje a zajišťuje, že bude chutnat ještě lépe.

3. KROK

Jaké jsou nejlepší marinády? Obecně platí, že by v marinádě měl být tuk – to zajistíte například olejovým základem, ale také volbou tučné smetany nebo podobného mléčného výrobku. Samozřejmě je možné zvolit rovněž klasický jogurt, ale je nutné ke směsi přidat olej. Dále je vhodné, pokud do směsi přijde nějaká kyselá složka – typicky například ocet nebo citron.

4. KROK

Další nezbytnou součástí je koření nebo bylinky. Obvykle se volí klasická dochucovadla jako sůl a pepř, ale můžete přidat také mletou papriku nebo různé bylinky, jako je tymián, bazalka, oregano a další.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů