Dvoubarevné sušenky s citronovou polevou - postup přípravy
Upečte si k odpolední kávě báječné dvoubarevné sušenky. Při jejich přípravě vám můžou asistovat i děti, které bude tvorba bavit.
Ingredience
Ve větší míse nechte trochu rozehřát máslo a promněte ho rukama, aby změklo. Po částech přisypávejte mouku a rukou smíchejte do homogenní hmoty. K mouce v závěrečné fázi přidejte také špetku soli. Když se těsto dobře spojí a je tuhé, vláčné a nelepivé, rozdělte ho na dvě stejné části a jednu dejte na chvíli stranou.
Do části těsta v míse přilijte polovinu mléka a rukama prohněťte. V druhé polovině mléka rozmíchejte neslazené práškové kakao a přilejte k těstu, které jste před chvílí dali stranou. Dobře promíchejte. Obě poloviny těsta zabalte do potravinářské folie a dejte na půl hodiny odpočinout do lednice nebo na chladné místo.
Na hlubší pánvi rozehřejte cukr s trochou vody a citronovou šťávou. Nechte chvíli povařit. Vezměte světlé těsto a rozválejte na tenký plát. Totéž udělejte s tmavým těstem. Oba pláty na sebe přiklopte a odkrojte okraje, aby byly stejně velké. Rozřízněte na třetiny. Opatrně odspodu srolujte do trubičky a okraje mírně uhlaďte. Vzniknou vám tři dlouhé trubičky.
Vezměte jednu srolovanou trubičku a vlnkovým kráječem šikmo nakrájejte na stejné, zhruba dvoucentimetrové kousky. Pinzetou můžete na povrchu vytvořit ozdobné vroubkování. Kousky dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě rozehřáté na 180 °C asi 25 minut do lehkého zhnědnutí. Upečené kousky přelijte cukerným roztokem připraveným na pánvi a vložte do malých košíčků na muffiny. Sušenky můžete ještě posypat moučkovým cukrem.