Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pizza z kefírového těsta bez kynutí

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Pizza z kefírového těsta bez kynutí - postup přípravy

Není nic lepšího, než si jednou za čas upéct pořádnou domácí pizzu a společně s blízkými si ji sníst třeba u filmu. Jelikož si ji děláte sami, tak si tam můžete dát ingredience, jaké budete chtít, a rozhodně vás vyjde levněji než ta, kterou si objednáte z restaurace.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Na dochucení

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do hrnku si nalijte kefír a přidejte k němu jedlou sodu, důkladně promíchejte. Do větší mísy nasypejte hladkou mouku a smíchaný kefír k ní přidejte. Přisypejte půl lžičky soli a jednu lžičku cukru krystal. Všechno míchejte, dokud se suroviny nespojí dohromady. Poté do směsi rozklepněte dvě vejce a opět důkladně promíchejte.

2. KROK

Nachystejte si plech a pořádně jej vymažte rostlinným olejem, aby se těsto během pečení nikde nepřipeklo. Poté na něj naneste těsto a důkladně jej rozprostřete do všech stran. Snažte se, aby všude byla rovnoměrná vrstva, pomoci si můžete i rukama.

3. KROK

Teď už vám jen zbývá nanést suroviny na dochucení. Začněte kečupem, kterým potřete celé těsto. Šunkový salám si nakrájejte na drobnější kostičky a naneste na kečup, poté dozdobte dalšími surovinami dle vašeho výběru. Výhodou je, že na ni můžete dát, cokoliv uznáte za vhodné. Nemusíte se tedy držet této klasiky, klidně na ni přidejte cibuli, olivy nebo třeba kuřecí maso. Pizzu dejte péct do rozehřáté trouby na 180 stupňů po dobu 15–20 minut. Poté ji vytáhněte a na závěr ji hustě zasypejte strouhaným sýrem.

4. KROK

Pizzu dejte dopéct na dalších zhruba 10 minut (podle výkonu vaší trouby), aby se sýr roztekl a lehce zrůžověl. Pravidelně ji kontrolujte, aby se vám nepřipálila. Po vytažení ji můžete okamžitě podávat, dobrá bude i na druhý den. Dobrou chuť!

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů